17/10/2015

Zbulimet e reja mbi lidhjet më të forta: Në qendër jemi ne. Rrotull nesh janë ata që i japin kuptim jetës tonë: nuk janë më shumë se 150, sipas një antropologu. Një tip marrëdhënieje që vetëm tani shkencëtarët kanë filluar ta studiojnë. Neurobiologët zbulojnë mekanizmat biokimike të afeksionit, psikologët socialë

  Të zgjidhësh rastet e vrasjeve dhe të zhdukjeve. Të luftosh trafikun e fildishit. Ose të studiosh qelizat. Falë një pasoje të provave bërthamore… “Shkenca”, për të hetuar mbi një kufomë pa emër, sot mund të analizojë një gjurmë shumë të veçantë. Eshtë e dallueshme pas disa dhjetëvjeçarësh dhe lejon

Nga David Ignatius “Washington Post” Një stuhi e brendshme politike,. po sillet rrotull Arabisë Saudite, teksa Princi i kurorës dhe zëvendëspretendenti i tij për pushtet nën mbretin e moshuar Salman, dhe disa anëtarë të tjerë të familjes mbretërore, po ngrenë zërin në emër të një princi të tretë kryesor, për

Nga Wolfgang Fengler Ka qenë një verë e trazuar këtë vit për Greqinë: bisedimet maratonë me kreditorët në qershor; një referendum për refuzimin e masave të tjera shtrënguese në korrik; pranimi i mëvonshëm i këtyre masave, gjë që çoi kryeministrin Cipras të japë dorëheqjen në gusht; dhe më në fund