16/10/2015

Intervista për La Repubblica e trainerit italian që çoi Shqipërinë në Europian. “Në Itali kërkojnë vetëm emra të mëdhenj, por nuk janë të gjithë Guardiola. Një komb i tërë na mbështet, do ju habisim sërish” Një sukses që shkon përtej sportit. Fitorja 3-0 ndaj Armeni i lejoi Shqipërisë të sigurojë biletën

Gianni De Biasi nuk i ka pëlqyer asnjëherë sfidat e kollajta: është më shumë një njeri për sipërmarrje që duken të pamundura, ato që një trainer çfarëdo as që do i ndërmerrte. Ishte ky rasti i Modenës që, duke nisur nga seria C1, mbërriti në Serinë A dhe shpëtoi në

Historia funksionon më mirë – është më dramatike, por edhe më groteske – nëse nisesh me një pamje të ndalur të momentit të mëparshëm. Shtator 2015: Volkswagen është ende “Das Auto”, dielli i shndërritshëm i mekanikës gjermane, që ndriçon të gjithë botën. Automobilët e tij të përsosur, të përkulur, të

Po, kapërcimi i mërisë ngatërron kujtesën e gabimit menjëherë. E ka demonstruar një skuadër psikologësh nga Universiteti i Shën Endrjus (Skoci). 40 vullnetarë kanë lexuar një seri historish të shkurtra, në të cilat një person i nënshtrohet gabimit (tradhëtisë, shpifjeve, ose vjedhjes): iu është dashur të identifikojnë veten me viktimën

Arsyeja e parë është logjistike: në çdo fluturim udhëtojnë qindra pasagjerë e për t’i ushqyer, pa kuzhinë në bord, është nevoja të aplikohet ushqim i paragatuar. Gjithashtu, sipas Institutit Fraunhofer të Valley (në Gjermani), presioni në kabinë mpin papilat tona të shijes (sikur të kishim ftohtë) dhe perceptimi i të

Shumë gjëra ishin thënë për ISIS, por teoria më e fundit e atyre që merren me komplotet është vërtetë e çmendur. Sipas tyre, Iluminatit janë të angazhuar në një sulm dydrejtimësh, si kundër Islamit, edhe kundër Perëndimit, përmes krijimit të kukullës së tyre, ISIS. Kjo është arsye përse organizata ka