15/10/2015

Revista digjitale The Intercept ka siguruar një sërë dokumentash që hedhin më shumë dritë mbi operacionet e vrasjes/kapjes nga ana e ushtrisë amerikane, në një moment kyç të evolucionit të luftës së dronëve – mes viteve 2011 dhe 2013. Dokumentet janë nxjerrë nga një burim brenda komunitetit të inteligjencës, që

Në Rusi ka një teori konspirative shumë të përhapur, sipas të cilës SHBA dhe Arabia Saudite po përpiqen qëllimisht që të dobësojnë dhe destabilizojnë ekonominë ruse. Në gjysmën e dytë të vitit 2014, çmimi i naftës u përgjysmua nga 114 dollarë, në 60 dollarë për fuçi. DUke qenë se rubla

Për shkak të fonetikës. E gjitha e ka orgjinën në Lindjen e Mesme, kur spanjollët që arritën në Turqi dhe Arabi (shekulli i XV-XVI) vendosën të përkthenin, në spanjishten e asaj kohe, tekstet e matematikanëve arabë. Gjuha arabe megjithatë ishte shumë komplekse dhe e artikuluar, përfshinte tinguj dhe shkronja jo

Ruajtur nga Rojtarë Pyjesh 24 orë në 24, është ekzemplari i fundit mashkull i nënspecies së tij. Quhet Sudan, dhe ruhet 24 orë në ditë nga roje të armatosura dhe i janë vendosur readiotransmetues mbi trup. Por nuk është fjala për një kriminel ose për një superdëshmitar: Sudan është një

  Kolombi provoi se toka është e rrumbullakët. Nëse e bëri diçka të tillë, ishte rreth 2.000 vjet me vonesë. Matematikanët antikë grekë, e patën provuar tashmë se toka është e rrumbullakët dhe jo e sheshtë. Pitagora në shekullin VI Para Erës Sonë, ishte një nga ata që e hodhi

Nga Dalia Marin Mynih – Skandali që përfshiu Volksvagenin, ka ngritur pikëpyetje të mëdha mbi modelin gjerman të prodhimit. Nëse suksesi i automjeteve të kompanisë së mirënjohur të prodhimit të makinave, i detyrohet pjesërisht përpjekjeve për të fshehur sasinë e ndotësve të dëmshëm që emetojnë automjetet, a do të vënë