14/10/2015

nga Diana Pinto Pamjet e krizës së refugjatëve në Europë, kanë vënë përbri turmave të buzëqeshura në Vienë dhe Mynih, fytyrat e zymta, jomikpritëse në BUdapest. Rezultati ka qenë një shtim i komenteve mbi “dy Europat” – njëra mikpritëse, tjetra ndaluese. E vërteta është se mosmarrëveshjet në lidhje me pyetjen

Armiqtë e Napoleon Bonaparte-it, u munduan ta bëjnë burgimin më tepër një përvojë shumë të pakëndshme dhe të zgjatur për perandorin e mundur francez, duke i racionuar atij, vetëm një shishe shampanjë në ditë, sipas të dhënave zbuluar së fundmi Dorëshkrime dëshmojnë se Napoleoni dhe stafi i tij ishin të

Detyrat zyrtare në qeveri – këshilltar për sigurinë kombëtare në Shtëpinë e Bardhë, dhe më pas Sekretar Shteti – i ka ezauruar në vitet Shtatëdhjetë të shekullit që kaloi. E megjithatë, pothuaj 40 vjet më vonë, Henri Kisinger vazhdon të bëjë të diskutohet, të jetë objekt studimi dhe burim analizash

Është krijuar një prototip nga Politeknikumi federal i Lozanës (Zvicër). Falë një loje të pasqyrave të vockla të aluminit, të cilat munden të shumfishojnë atë që vëzhgohet, duke e zmadhuar imazhin në 2,8 herë. Janë plastike, kanë një diametër prej 8 mm, një trashësi prej1,55 mm dhe bëjnë të “marrë

PO, PËR SHËNDETIN E ASTRONAUTËVE. Disa kërkues të Universitetit të Kalifornisë në Irvine, të koordinuar nga Charles Limoli, kanë demonstruar në fakt që ekspozimi i gjatë ndaj rrezeve kozmike, ndaj të cilave do të ishin nënshtruar astronautët gjatë misionit ndërplanetar mundet të shkaktojë dëmtime serioze në sistemin nervor qëndror, me

Në vitin 1992 rrezikoi që të shkatërronte fushatën elektorale të Bill Clinton, duke zbuluar se ishte dashnorja e tij, ndërsa tani ka vënë në shënjestër të shoqen Hillary, kandidate po ashtu për presidente. Makthi i Hillary Clinton quhet Gennifer Flowers, ish-modele dhe aktore 65 vjeç. Ajo ka dhënë një intervistë