08/10/2015

Trajneri De Biazi e ka ndarë mendjen dhe e ka përcaktuar përfundimisht Kombëtaren kuqezi, e cila do të zbresë në “Elbasan Arena” për ndeshjen ndaj Serbisë. Në seancën e fundit stërvitore, ai ka punuar shumë taktikisht me grupin e futbollistëve që do të luajnë që nga minuta e parë, duke

Nga Matteo Garavoglia “Brookings Institute” Menaxhimi i krizës së emigrantëve nga ana e Evropës është për faqe të zezë. Kjo kryesisht për shkak se shtet-komb është i pamjaftueshëm, për të trajtuar sfidat aktuale gjeopolitike. E thënë thjesht, shtetet individuale anëtare të Bashkimit Evropian, nuk janë në gjendje të menaxhojnë në

Vendi ka përjetuar edhe më parë periudha trazirash. Por këtë herë mund të jetë ndryshe. Nga Soner Cagaptay “The Atlantic” Unë jam zakonisht optimist, kur është fjala për të ardhmen e Turqisë. Në fakt, kam shkruar një libër të tërë për rritjen e Turqisë. Por këto ditë, jam i shqetësuar.

Kush nuk ka ëndërruar ndonjëherë të jetë i padukshëm? Sot punojnë shkencëtarë dhe ushtarakë, duke shfrytëzuar truke optike, por edhe teknologjitë më moderne. Dhe ja rezulatet e para Imagjinoni të keni mundësi të hyni në kinema pa pagesë. Ose të spiunoni fqinjen bukuroshe ngjitur me shtëpinë tuaj, pa u vënë