04/10/2015

Fenomenet paranormale? Deri sa të provohet e kundërta, nuk ekzistojnë. Është i sigurtë James Randi, i cili ia ka dedikuar jetën studimit të të fshehtave. Dhe të paktën një herë, do të donte të kundërshtohej James Randi ka lindur në Toronto në vitin 1928. Pas një karriere ndërkombëtare prej prestigjatori

Me anë të ndërhyrjeve kirurgjike me preçizion të lartë, tashmë transferohen duar, fytyra dhe organe të tjera. Madje ka nga ata që mendojnë të transplantojnë gjithë kokën. Por a është vërtetë e mundshme? Ekzistojnë transplante që shpëtojnë jetën, si ai i zemrës, e mushkërive, veshkave ose mëlçisë. E më pas

Nëse (cos(6πk/2000)-i cos(12πk/2000))e^(3πi/4) nuk do të thotë asgjë për ju, atëherë jeni si gjithë të tjerët. Normal. Herën e fundit që “cos”-in e ke dëgjuar, ka qenë ishte gjatë matematikës së shkollës së mesme – kur mësuesi donte të thoshte “kosinus,” një funksion trigonometrik… i një lloji të veçantë. Por

Nga Ivan Krastev “Historia është një ironi në lëvizje” – shkroi filozofi evropian Emil Cioran gjysmë shekulli më parë. Dhe ai kishte të drejtë në njëfare pike. Njëzet e pesë vjet më parë, evropiano-lindorët rrëzuan Murin e Berlinit, dhe hapën krahët drejt botës përtej kufijve të tyre. Sot, me një

Nga Victor Davis Hanson “National Review” Presidenti Barak Obama zbaton jashtë vendit të njëjtat parime, që praktikon edhe në shtëpi. Në vend, presidenti njihet mirë për preferencën e tij ndaj barazisë mbi lirinë. Pjesa dërrmuese e axhendës së tij të brendshme – Obamacare, amnistitë përmes urdhrave ekzekutive, kufijtë e hapur,