02/10/2015

Tony Blair i kërkoi Muammar Gaddafi-t të largohej nga pushteti dhe të gjente një vend të sigurtë për t’u arratisur kur protestat shpërthyen në Libi. E –mailet e publikuara nga Departamenti Amerikan i shtetit përmbajnë transkriptin e një bisede mes tij dhe diktatorit libian, të bërë më 25 shkurt të

Të gjithë sytë janë drejtuar nga Siria duke parë me vëmendje lëvizjet e Rusisë dhe SHBA-së. Frika e ekspertëve është se bota është shumë pranë një lufte të re Botërore. Pala amerikane është shumë e shqetësuar nga sulmet ajrore ruse pasi janë goditur disa baza të trupave të stërvitur nga

Presidenti i Bjellorusisë,  Alexander Lukashenko i ka surprizuar të gjithë pasi kishte marrë djalin e tij 11 vjeçar në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York. Kolya është fotografuar duke pozuar krah Barack dhe Michelle Obama të hënën. Por Kolya nuk ishte aty thjesht per foto. Ai u është bashkuar

Nga Andrej Krickovic & Yuval Weber “Brookings Institute” Ky i tanishmi, është një moment kritik në marrëdhëniet SHBA-Rusi. Lufta civile në Ukrainë e ka vendosur këtë raport në një qorrsokak, që lëndon në mënyrë reciproke. Ka përfunduar një marrëveshje për programin bërthamor të Iranit; dhe Rusia po e rrit praninë

Nga Nicola Casarini “Chattam House” Pekini ka shpallur një plan ambicioz, për të ndërtuar rrugët tregtare që shtrihen deri në zemër të Evropës. Kjo do të sjellë investime tejet të nevojshme për vendet ku kalojnë këto rrugë, por ndërkaq kërcënon të ndryshojë balancën e pushtetit, midis një Azie në rritje