October 2015

Nga Jim Stavridis “Huffingtonpost” Virtualisht i gjithë informacioni në botë, qarkullon përmes thellësisë së detit. Të paktën 95 përqind e çdo gjëje që qarkullon në internetin global, kalon nëpër 200 ose më shumë kabllove aktive, disa prej të cilëve gjenden në një thellësi aq të madhe në ujë, sa lartësia

Ardhja e refugjateve të rinj ka acaruar tensionet ekzistuese mes emigrantëve ekzistues, që tashmë nuk janë më të imunizuar ndaj dhunës Nga Milton Ezrati “National Interest” Teksa ndjenjat humanitare Evropë janë pa dyshim të sinqerta, fluksi i refugjatëve sirianë bart me vete kërcënime të mëdha. Problemi janë më pak refugjatët

Kriza e thellë që po verifikohet në ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë nuk mund t’i atribuohet vetëm skandaleve lidhur me korrupsionin apo me një menaxhim të keq të pasurisë publike sesa sidomos vështirësisë për të gjetur një pozicionim të sajën në frakturën e shfaqur nga kolapsi i Jugosllavisë në vitin

Pasi ka mbyllur Sinodin mbi Familjen midis njëmijë kompromisesh, Françesku përgatitet të hapë Jubileun. Por në Vatikan garda e vjetër komploton kundër tij dhe vullnetit reformues të tij. Me “rrjedhje” dhe goditje të ulëta Çdo ditë një valixhe plot me dokumenta niset nga pallati papnor dhe përfundon në dhomën 201

Nga Serkan Demirtas Këtë të dielë, Turqia do të mbajë zgjedhjet e saj të katërta në 20 muajt e fundit. Për fat të keq nuk ka asnjë siguri se këto do të jenë zgjedhjet e fundit, në një varg të tillash që kemi parë kohët e fundit, apo se do

Nga Garry Kasparov “The Atlantic” Pesë vjet pasi Vladimir Putin u bë presidenti i Rusisë për herë të parë, dhe filloi të rindërtojë shtetin policor sovjetik, përjetova një rilindje vetjake. Në vitin 2005, u tërhoqa nga garat e shahut, pas 20 vjetësh në krye të profesionistëve të kësaj loje, për