Home»Bota»Rusia, SHBA dhe Europa, prova lufte në Siri. Loja e madhe, edhe në skakierën ushtarake të rajonit

Rusia, SHBA dhe Europa, prova lufte në Siri. Loja e madhe, edhe në skakierën ushtarake të rajonit

Screen Shot 2015-09-09 at 2.02.56 PM

Ka një tjetër katastrofë në Siri. Përveç asaj humanitare, është arratia e rebelëve, që në fillim duhej të luftonin Asadin, dhe tani t’i kundërvihen Shtetit Islamik. Amerika i stërvit prej një viti dhe pranon: me rezultate shumë të këqinj. Rusia kandidohet për të ndërhyrë ushtarakisht në mënyrë të drejtpërdrejtë. Franca, Anglia dhe Kanadaja, po rishqyrtojnë edhe ato mundësinë e pjesëmarrjes respektive në koalicionin anti ISIS. Kriza e refugjatëve po vë në lëvizje një Lojë të Madhe, edhe në skakierën ushtarake të rajonit… Analiza e La Repubblica-s


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *