Home»Horizonti.al»Përse nuk i ka rregulluar evolucioni defektet në sy?

Përse nuk i ka rregulluar evolucioni defektet në sy?

Screen Shot 2015-09-01 at 6.06.54 PM

Ka disa prova se njerëzit me rreze shikimi të shkurtër kanë një koefiçient inteligjence më të lartë sesa mesatarja, e cila mund të jetë për arsye se të njëjtat gjene, ndikojnë sytë dhe trurin. Difektet e pamjes të tilla si miopia (njerëzit shikojnë afër dhe jo larg) nuk janë shkaktuar nga një gjen i vetëm. Defekte të pamjes shpesh kanë shkaqe ambjentale gjithashtu. Miopia është më e zakonshme në njerëzit, të cilët bëjnë shumë punë të hollë, kanë yndyrna të saturuara në dietën e tyre dhe flenë me dritë ndezur. Këto janë relativisht të gjitha risi në historinë tonë evolucionare./Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *