Home»Bota»Në kërkim të rrënjëve të agresionit rus

Në kërkim të rrënjëve të agresionit rus

Screen Shot 2015-09-28 at 10.23.19

Nga Daniel Treisman

“Uashington Post”

Një brez pas përfundimit të Luftës së Ftohtë, avionët luftarakë rusë po okupojnë sërish pajisjet mbrojtëse të NATO-s, përmes inkursioneve ajrore në qiejt e Norvegjisë dhe Portugalisë. Moska ka shpërbërë një nga fqinjët, duke i aneksuar një pjesë të territorit. Një valë Makartizmi ka kapluar elitën e vendit, teksa hetuesit synojnë të godasin kolonën e pestë imagjinare të tradhtarëve të kombit. Vrulli i kohëve të fundit nga ana e Rusisë kundër Perëndimit, i ka tronditur vëzhguesit dhe shkaktuar një debat të madh, mbi shpjegimin e shkaqeve të kësaj sjelljeje. Marvin Kalb, një korrespondent veteran i lajmeve nga bota dhe njohës i mirë i Rusisë, beson se çelësi për krizën aktuale qëndron tek historia e rajonit, veçanërisht e shkuara e vendeve që aktualisht quhen Rusi dhe Ukrainë…

… Dijetari i shquar, Uollter Laker, sugjeron në librin e tij “Putinizmi”, se udhëheqësi rus mund të kuptohet duke shqyrtuar historinë e ideve. Për të shpjeguar politikat e tij aktuale, duhet të studiohen përzierjet e çuditshme të filozofëve dhe polemistëve, që janë lexuar nga zyrtarët e Kremlinit…


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *