Home»Bota»A fitoi Bin Ladeni?

A fitoi Bin Ladeni?

 

Screen Shot 2015-09-13 at 09.11.19

Nga Tom Engelhardt

Katërmbëdhjetë vjet luftëra, ndërhyrje, vrasje, tortura, rrëmbime, skandale, rritje e nivelit të sigurisë kombëtare në përmasa monumentale, dhe përhapje e ekstremizmit islamik nëpër shumicën e vendeve të Lindjes së Mesme dhe Afrikë. Katërmbëdhjetë vjet shpenzime ushtarake astronomike, bombardime me bollëk, dhe një politikë e jashtme kryesisht militariste, disfata të përsëritura, zhgënjime dhe fatkeqësi.

Katërmbëdhjetë vjet kulturë e frikës në SHBA, alarme dhe paralajmërime të pafundme, si dhe parashikime të tmerrshme për sulme terroriste. Katërmbëdhjetë vjet varrosje e demokracisë amerikane (ose më mirë rikrijim i saj në formën e një sheshi lojërash për miliarderët, dhe një burim spektakli dhe argëtimi, por jo qeverisjeje)…


 

1 Comment

  1. zymi
    14/09/2015 at 10:24 am — Reply

    Me siguri qi ka fitue se e bani krejt boten arbe lëmshe , pa dyshim qi ashte sukses i madhe .Shba edhe Europa duhet me i ngrite ni përmendore bile bile duhet me shpall hero… kunder
    Njerzve te vet.

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *