29/09/2015

Të shumtë janë “mëmëdhetë e vegjël” në Europë, aq sa janë të shumta lëvizjet indipendentiste, separatiste, federaliste dhe autonomiste në të gjithë Kontinentin e Vjetër. Shkohet nga ata që, në të kaluarën, nuk kanë hezituar që të rrëmbejnë pushkën, si irlandezët e veriut, baskët, tirolezët e jugut, e deri tek

1. Krahasim kalorish Je duke bërë kujdes me peshën dhe po përpiqesh të vendosësh se çfarë do të hash për darkë? Provo mjetin Calorie Comparison të Google. Ky instrument të lejon të shohësh në çast dallimet e ndryshëm mes ushqimeve të ndryshëm. Thjeshtë përfshi opsionin e parë, kundrejt të dytit,

Nga William Drozdiak “Brookings Institute” Për cilindo që kalon kohën në Bruksel, një nga misteret më enigmatike në të vetë-vetëquajturin “kryeqyteti i Evropës”, është mungesa e komunikimit ndërmjet Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut dhe Bashkimit Evropian. Edhe pse këto institucione jetike perëndimore, janë të vendosura vetëm disa kilometra

Cilësimi i rivalitetit SHBA-Kinë si variabli kryesor në rajon, mund të kthehet në një profeci vetë-përmbushëse Nga Dr Tim Summers “Chattam House” Vizita në Shtetet e Bashkuara e Presidentit kinez Xi Jinping, u përqëndrua edhe një herë tek perspektiva e marrëdhënieve dypalëshe dhe implikimeve të tyre të gjera. Shumë vetë