27/09/2015

Nikola Tesla ka qenë një prej mendjeve më të mëdha të shkencës. Kontributi i tij ka qenë shumë i madh në fushën e elektricitetit dhe inxhinierisë. Ndonëse ndërroi jetë në vitin 1943, disa prej shprehjeve të tij kanë vlerë të mdhe edhe sot. Ja disa prej tyre. “Në shekullin 21,

Nga momenti kur takoni dikë për herë të parë, ju menjëherë doni të vlerësoni se cili është dhe çfarë përfaqëson. Për këtë arsye, mund të jeni në kërkim të disa cilësive të qëndrueshme, si ndershmëria, mirësia dhe inteligjenca. Një gjykim i tillë i karakterit mund të jetë i dobishëm për

Rrudhat në fytyrë të lëna si shenjë nga mosha, rrjepja e kokës, ose gishtat të gjitha të rrudhosura pas një dushi të gjatë. Çfarë kanë të përbashkët? Pamjen e tyre “të rrudhosur”. Tani, MIT i Bostonit ka gjetur formulën që shpjegon formimin e rrudhave, palosjeve dhe rrudhosjeve të çdo tipi,

Si vendodhje për një roman të kategorisë së verdhë, qyteti argjentinas i San Antonios de los Cobres do të ishte shumë i papërshtatshëm. Pasi banorët e tij duken “imunë” ndaj helmit të arsenikut: nivelet e kësaj substance (që del nga shkëmbinjtë) në ujë janë 20 herë më shumë nga limiti

E pagëzuar “Familja e parë e Hollivudit”, Barrymore-t e kanë pushtuar industrinë e argëtimit nga ekrani në skenë, që përpara Luftës Revolucionare në Amerikë. Familja nisi me Maurice Barrymore – emri i tij i skenës – i cili lindi aktorët Lionel, Ethel, dhe John Barrymore. John, i njohur gjithashtu si

Dita e 12 e krizës së raketave kubane agoi me SHBA dhe BRSS në prag të përplasjes atomike. Atë mëngjes, një raketë sovjetike goditi avionin amerikan U-2 që pilotohej nga Majori Rudolf Anderson Jr, mbi qiejt sovjetikë. Vdekja e vetme e kësaj krize solli një pikë kulmore – një pikë