23/09/2015

  Idetë tona mbi fakte dhe personazhe të së kaluarës janë të mbushura me klishe. Ndonjëherë të lindura nga ekuivokë, ndonjëherë të përhapura me mjeshtëri Egjiptianët ishin skllavopronarë dhe barbarët shkaktuan rënien e Romës. Galileo tha “e megjithatë lëviz” dhe Vespasiani ishte ai që shpiku banjat publike. Mendoni që janë

  Sa më shumë riekzaminohen dokumentat historikë, aq më shumë e besueshme duket që të paktën dy burra shteti në perëndim e panë bashkë-ekzistencën me nazizmin si të padëshirueshme dhe të pamundur. Historia mund të gjykojë nëse ky qe objeksioni i duhur, por çdo përpjekje për të ndarë këto dy

Nga ura mbi ngushticën e Beringut, tek diga që mbyll Mesdheun. Udhëtim përmes “veprave të mëdha” vizionare Nëse inxhinierët ia vënë vetes si qëllim, ata mund të ndajnë më dysh kontinentet dhe lidhin territoret e largëta: mjafton të mendoni për Kanalin e Panamasë në mes të dy Amerikave, apo tunelin

Nga Christian Bodewig Evropa po përballet me fluksin më të madh të emigrantëve ndër dekada. Numri i refugjatëve nga zonat e konfliktit në Siri, Irak, dhe vendet e tjera që mbërrijnë në brigjet jugore të Evropës, është në rritje nga dita në ditë. Shtimi dramatik i kërkesave për azil në