22/09/2015

Flet shkrimtari xhamajkan Marlon James, autor i librit “Histori e shkurtër e shtatë vrasjeve” Marlon James, i lindur në Xhamajkë ka shkruajtur deri tani tre romane: “Libri i grave të natës”, “Djalli i Xhon Krout” dhe “Histori e shkurtër e shtatë vrasjeve”, me të cilin është futur edhe mes finalistëve

Në intervistën e dhënë për “The Conversation”, ekonomisti i njohur francez Tomas Piketi, kritikon vonesat e BE-së në trajtimin e çështjes së lehtësimit të borxhit grek, gjë që sipas tij mban ende në nivele të larta, rrezikun e një dalje të mundshme të Athinës nga eurozona. Fitorja e Aleksis Cipras

Një intervistë me Blake Fielder, njeriu që është martuar dhe sidomos ka shkatërruar këngëtaren e famshme Amy Winehouse. “Njëri nga të dy duhej t’i jepte goditjen fatale tjetrit. Me radhë, unë dhe Blake ia kemi thyer zemrën shoshoqit…”. Blake Fielder është pa kurrfarë dyshimi figura më e urryer në jetën

Nga Hans Kundnani “German Marshall Fund” Berlin – Gjatë dy javëve të fundit, është raportuar gjerësisht, se qeveria amerikane po përgatit një paketë të paparë sanksionesh ekonomike kundër kompanive dhe individëve kinezë, që ajo pretendon se kanë përfituar nga vjedhja në rrugë kibernetike nga qeveria e tyre. Duket se ka