20/09/2015

Ai që dëshiron që të tjerët t’i binden, duhet të dijë si të komandojë Nuk ka asgjë më të vështirë për të marrë në dorë, më të rrezikshme për të kryer, apo më të pasigurtë në suksesin e vet, se sa të marrësh udhëheqjen gjatë hyrjes në një rend të

  Për herë të parë që prej shembjes së Bashkimit Sovjetik, Departamenti Amerikan i Mbrojtjes po shqyrton dhe përditëson planet e tij rezervë, për një konflikt të armatosur me Rusinë. Pentagoni harton vazhdimisht plane emergjence, duke planifikuar si do reagojë ndaj çdo skenari të mundshëm – që nga përballja e

  Nga Uilliam Brenan “The Atlantic” Menjëherë pasi gazetari investigativ italian, Roberto Saviano, mbërriti në Nju Jork në vjeshtën e kaluar, iu dha në dorë një hartë e pazakontë. Ndryshe nga guidat tipike turistike, ajo ishte prodhuar enkas për të nga autoritetet italiane, dhe shënonte vende të cilat Saviano duhej

Një vend, shumë popuj: Emri afrikaner shkakton edhe sot e kësaj dite një farë frike: mbetje e ideologjisë. Futboll dhe regbi, ish-ë të ndarë në fushë. Për të bardhët regbia, sport britanik. Për zezakët, futbolli popullor. Parajsa e quagga-ve, zebrave pa vija. Shpresa e Mirë? Dikur si pika më e