19/09/2015

Titulli “Der Totale Rausch” me autor Norman Ohlerin është një lojë fjalësh, duke përdorur shprehjen e nazistëve “luftë totale”, e cila u përdor në një fjalim të famshëm të Jozef Gëbelsit në vitin 1943. SI pjesë e një serie pyetjesh, të cilave turma i përgjigjej në kor “Ja”, Gëbelsi tha

Udhëtimi i Papës në Kubë dhe në SHBA zhvillohet tërësisht në shenjë të çtensionimit të marrëdhënieve midis dy ish-armiqve të betuar. Roli ndërmjetësues i Papa Françeskut ende nuk mund të ketë përfunduar Ishte një surprizë e madhe, kur presidenti i SHBA-së Barack Obama dhe presidenti i Kubës Raúl Castro në

Darvini nuk besonte se Bibla është zbulimi hyjnor dhe Jezusi biri i Zotit Në nëntor 1880, Çarls Darvini mori një letër nga një avokat i ri, i quajtur FA McDermott. “Nëse do të kem kënaqësinë të lexoj librat tuaj, duhet të di se në fund nuk do të humb besimin

Çdo gjë që na irriton tek të tjerët, mund të na shpjerë drejt kuptimit të vetvetes Edhe një jetë e lumtur nuk mund të ketë një masë errësire, dhe fjala “e lumtur” do ta humbte kuptimin, nëse nuk do të ekuilibrohej prej trishtimit. Eshtë shumë më mirë që t’i marrësh

  Nga Michael Binyon “Polico.Eu” Fillimi i kontrolleve të rrepta në kufi nga ana e Gjermanisë, për të frenuar fluksin e madh të refugjatëve dhe emigrantëve, duket si një goditje vdekjeprurëse ndaj marrëveshjes së Shengenit dhe lëvizjes së lirë të njerëzve, përmes së cilës 26 vende evropiane patën hequr kontrollet

  Nga Douglas J. Elliott “Brookings Institute” Këtë të djelë, grekët mbajnë sërish zgjedhje parlamentare. Për herë të parë, pjesa tjetër e botës nuk duhet të mbajë frymën pezull dhe të pyesë veten, nëse është gati të nisë një raund tjetër i krizës së euros. Cilado nga dy partitë e