18/09/2015

Sa më e madhe të jetë pengesa, aq më e madhe është lavdia kur e kapërcen atë Pemët që rriten më ngadalë, prodhojnë frutat më të mira Detyra e komedisë është që të korrigjojë njerëzit, duke i argëtuar Të shkruarit është si prostitucioni: Në fillim e bën për dashuri, dhe

Tradhtarët janë gjithmonë interesantë në letërsi. Ata janë mëkatarët përballë të drejtëve; të ashtuquajturit delet e zeza. Historitë e tyre nisin gjithmonë mirë, për t’u shkatërruar thuajse gjithmonë në fund. Lot, dhimbje, xhelozi… arsenik, më poshtë janë disa nga tradhtarët më të mëdhenj në letërsi. Zeusi në pothuajse çdo mit

Dita e filozofit danez Soren Kierkegaard (1813-1855), ishte e dominuar nga dy procese:shkrimi dhe ecja. Zakonisht, ai shkruante në mëngjes, nisej më pas për një shëtitje të gjatë nëpër Kopenhagë në mesditë, dhe pastaj rikthehej sërish të shkuante për pjesën tjetër të ditës dhe në mbrëmje. Gjatë shëtitjeve atij i

Nga Rosa Balfour “German Marshall Fund” Bruksel – Turqia, me një popullsi prej 75 milionë banorësh, ka mirëpritur deri më sot rreth 2 milionë refugjatë nga luftërat e vazhdueshme në Siri dhe Irak. Libani, me më pak se 5 milionë qytetarë, i ka hapur dyert mbi 1 milionë të tjerëve.