16/09/2015

  Në vitin 1942, ndërkohë që Parisi pushtohej nga nazistët, lindi Kazablanka: një klasik i Hollywoodit “Ilsa, gjërat prej heroi nuk më pëlqejnë, por ti e di mirë se problemet e tre personave të vegjël si ne nuk kanë rëndësi në këtë tragjedi të madhe…”. Eshtë dhjetori 1941. Rick Blaine

I gjendur në North Yorkshire, pranë Sandhuttonit, Hani i Busbit konsiderohet si një vend i mallkuar. Thuhet se “Karrigia e vdekjes” kishte qenë e preferuara e një striperi që quhej Tomas Busbi, i cili në vitin 1702 ishte dënuar për vdekjen e vjehrrit të tij, Daniel Auti, që thuhet se

Kush nuk e ka provuar, të paktën një herë, fenomenin e deja vu-së, atë ndjesinë e habitshme, sikur e kemi përjetuar tashmë një herë një eksperiencë, pa kujtuar vendin dhe kohën? Bëhet fjalë për një fenomen të zakonshëm në eksperiencën ndjesore të njeriut, por ende pak të kuptuar. Mund të

Eshtë një lloj mallkimi ai që ka goditur të gjithë ata që kanë interpretuar kohët e fundit këtë personazh diabolik Viktima e fundit ka qenë aktori i ri australian, Heath Ledger, i cili e ka interpretuar të keqin e famshëm, në filmin “Kalorësi i zi”. Një interpretim i paharrueshëm, për

Ne mund të mendojmë se është e pamundur të dimë. Por disa njerëz mund të kenë përgjigje për këtë. Tabloidi anglez “TheSun” na prezanton tre njerëz, të cilët pretendojnë se kanë parë rrëshqitazi jetën e përtejme gjatë një përvoje të hidhur shumë pranë vdekjes, duke zbuluar atë se çfarë kishin

Dialogjet e mëposhtme janë nga bisedat zyrtare të protokollit më të lartë të zhvilluara në Kremlin në zyrën e Stalinit. Ajo është regjistruar gjatë takimit zyrtar të vizitës në prill 1947 së delegacionit të nivelit të lartë të Jugosllavisë nën drejtimin e numrit dy të saj Eduard Kardel, Ministrit të