15/09/2015

Rusët e praktikojnë kaq shpesh mashtrimin dhe mohimin ushtarak, saqë ata kanë një term specifik për të përshkruar këtë strategji: “maskirovka”. Ishte kjo baza e planeve sovjetike për Krizën e Raketave me Kubën (apo ajo që rusët e quajnë “Kriza e Karaibeve”). Zyrtarët e nivelit të lartë në BS nuk

Brian Kannard Ekziston një fije e përbashkët që mban të lidhura shumicën e monarkive. Linja gjaku, gurë të çmuar mbretërorë, ceremonitë dhe pompoziteti që i shoqëron, të gjitha nxjerrin në pah një ndjesi tradite që monarkitë u përcjellin subjekteve të tyre. Shpesh herë, një apo më shumë nga këta elementë

Kur helikopteri i fundit u ngrit nga çatia e ambasadës amerikane në Saigon mëngjesin e 30 prillit 1975, duke transportuar të evakuuarit në anijet luftarake amerikane që ndodheshin aty pranë, afro 400 vetë – kryesisht vietnamezo jugorë – ishin ende në pritje në ambasadë, të dëshpëruar për t’u larguar. Me

Nga Bruce Hoffman “Politico.Eu” Në 10-vjetorin e sulmeve të 11 Shtatorit, dukej sikur terrorizmin e kishim vënë përfund; Osama bin Laden kishte vdekur, talebanët ishin mundur, dhe zyrtarët e lartë, si drejtor i CIA-s Leon Paneta, e shpallën fundin e Al- Kaedës. Por sot, teksa përkujtuam 14 vjetorin e sulmeve