09/14/2015

“Liria nuk është asgjë, përveçse një shans për të qenë më mirë” “Mos ec prapa meje; mund të mos udhëheq. Mos ec përpara meje; mund të mos ndjek pas. Thjeshtë ec krah meje dhe bëhu miku im” “Nuk do të jesh asnjëherë i lumtur, nëse vazhdon të kërkosh se ku

  Nga Victor Devis Hanson “National Review” Perëndimi është paradoksalisht dominant në skenën botërore, ndërsa po gërryhet nga brendapërbrenda. Kultura perëndimore, nuk është dukur kurrrë më parë kaq e gjithë-pushtetshme. Shikoni 30 universitetet që renditen si më të mirat në botë; ato janë të gjitha amerikane, britanike, apo evropiane –

Nga Nikolay Kozhanov Gjatë tre muajve të fundit, si shtypi perëndimor ashtu edhe ai arab, kanë shpresuar për shenja të ndryshimit në qëndrimin rus në Siri, dhe ndoshta edhe tërheqjen e mbështetjes ndaj regjimit të Bashar Al-Asadit. Disa madje shkuan aq larg, sa të pretendojnë se Rusia më në fund

  Egjiptianët, ilirët, arabët… Në harkun e katër mijëvjeçarëve, Mesdheu ka qenë vendi i takimeve dhe përplasjeve mes shumë popujve të etnive të ndryshme. Ja më kryesorët…

  Rudolf Hess ishte i bindur se hebrenjtë kontrollonin mendjet e Churchillit dhe të udhëheqësve të tjerë politikë për t’i shtyrë ata që të hidheshin kundër Gjermanisë naziste… Bindjet e Hessit për kontrollin e mendjes, ndonëse ishin pjesë integrale e gjendjes së tij të paranojës, ishin padyshim të ndikuara nga interesi