13/09/2015

  Sot ka telefona që karikojnë pa kabllo. Por ideja e transmetimit të energjisë në distancë ka një pioner që ka jetuar në Tetëqindën: Nikola Tesla Imagjinoni një botë pa kabllo, ku kompjuterët, televizorët dhe pajisjet elektroshtëpiake mund të funksionojnë pa kabllot e urryer të ushqyerjes dhe pa bateri. Një

INTERVISTA / Flet një prej historianëve më të njohur që kanë shkruajtur për Luftën e Dytë Botërore Stalingradi ishte pika psikologjike e kthesës së luftës. Pika gjeopolitike e kthesës erdhi në Dhjetor 1941 kur Vermahti u ndal në rrethinat e Moskës, dhe SHBA u fut në lojë për arsye se

Frikacakët vdesin shumë herë, përpara se t’u vijë vdekja e vërtetë Erdh, pashë, fitova Eksperienca është mësuesja e të gjithë gjërave Eshtë më mirë të krijosh, se sa të mësosh. Krijimi është esenca e jetës Nëse duhet të shkelësh ligjin, bëje për të marrë pushtetin; në të gjithë rastet e

Kompozitori i njohur Ludvig van Bethoven(1770-1827) ngrihej herët në agim, dhe shpenzonte vetëm pak kohë para se të bëhej gati dhe zbriste për të punuar. Mëngjesi i tij ishte vetëm një kafe, të cilën ai e përgatiste vetë me  kujdes të madh.Vendoste plot 60 kokrra kafeje në filxhan, ndërsa shpesh

Ekonomisti Robert Reich, Sekretar në kohën e Klintonit, thotë se monopoli dhe superfuqia e grupeve të mëdhenj kanë dëmtuar frymën origjinale dhe jetësore të iniciativës së lirë. “Duhet të rishpërndahet pasuria menjëherë, që në fazën kur prodhohet”. Teknologjia dhe globalizimi kanë prodhuar ndryshime të mëdha në botën e punës, por

Teksa fluksi i emigrantëve vazhdon, shumë njerëz kanë filluar të pyesin veten nëse Gjermania do të jetë realisht në gjendje, për të përballuar të gjithë të ardhurit. Vetë sistemi është tanimë tërësisht i tronditur “Der Spiegel” Imazhet ishin thuajse surreale. Kishte njerëz, që sapo kishin përfunduar një udhëtim tejet të