12/09/2015

  “Do të vdes mes vuajtjesh të tmerrshme”. Ndoshta e ka thënë vërtetë këtë frazë, duke imagjinuar torturat dhe atë hedhje mes acarit në dëborë. Po ta besosh, mundet të ketë parë në të ardhmen trupin e tij tek hidhej në lumë, të ketë imagjinuar helmin që i përshpejtonte rrahjet

Kometa periodike e njohur si Kometa Hallej rikthehet pranë tokës afërsisht çdo 75 vjet, për shkak të tërheqjes gravitacionale të planetëve ku ajo kalon. Në shekullin 18, astronomi anglez Edmond Hallej konkludoi se të dhënat për një kometë të shfaqur në vitet 1531, 1607 dhe 1682 në fakt i referoheshin

Në fakt, të mbijetuarit e katastrofës së atentateve terrorriste të 11 shtatorit 2001 mendonin se më të keqen e kishin lënë pas. Por tani atyre mund t’u ndalohet subvencioni për mjekimin Kjo ditë ka lënë gjurmë të thella në kujtesën e Gary Smiley-t. Ngjarjet nuk e lënë të qetë deri

Në hijen e Helmut Kohlit e organizoi Hans-Dietrich Genscher ribashkimin e Gjermanisë. Marrëveshja Dy-Plus-Katër konsiderohet vepër mjeshtërore diplomatike Për këtë njeri nuk është e tepruar asnjë superlativë. Si “arkitekt i bashkimit” u brohorit Hans-Dietrich Genscher nga Demokratët e Lirë (FDP) në Zyrën e tyre në Berlin. “Një moment kulmor i

Jesse Greenspan Në 1 shtator 1715, Mbreti Luigji XIV vdiq nga gangrena, vetëm disa ditë para ditëlindjes së 77-të. Ndonëse jo shumë popullor për momentin – turmat brohorisnin në funeralin e tij, teksa arkëmorti zhvendosej nga Versaja për në varrezën e kishës – ai ka simbolizuar monarkinë e Francës, në