11/09/2015

Një udhëheqës është një shpërndarës i shpresës Historia është versioni i ngjarjeve të të kaluarës, për të cilat njerëzit kanë rënë dakord Ambicia e madhe është pasioni i një karakteri të madh. Ata që e kanë, mund të kryejnë akte shumë të këqia, ose shumë të mira. Gjithcka varet prej

Nga Edmund S. Phelps Nju Jork – Shumë politikanë dhe ekonomistë fajësojnë masat shtrënguese – të kërkuara nga kreditorët – për kolapsin e ekonomisë greke. Por të dhënat tregojnë, se as masat shtrënguese në nivele historike dhe as shkurtimet e mëdha të shpenzimeve qeveritare, nuk janë të mjaftueshme për të

Nga “New Horizon” kanë mbërritur fotografi të tjera të pabesueshme, që dokumentojnë kompleksitetin e sipërfaqes së planetit, si dhe zbulojnë disa surpriza

1. Futbolli si lojë e ka origjinën në Kinë rreth vitit 476 Para Erës Sonë. 2. Turneu më i madh i futbollit, është organizuar në vitin 1999 në Bankok të Tajlandës. Në të morën pjesë plot 5.098 ekipe, me mbi 35 mijë lojtarë pjesëmarrës. 3. Numri maksimal i golave të

Jetojmë në epokën e rrjeteve socialë, kur edhe gjesti më i vogël, për mirë apo për keq, ka fuqinë të trondisë apo të lumturojë, në të qindën e sekondës, miliona njerëz. Kështu ndodhi me fotografinë e vogëlushit sirian, që deti e nxorri në brigjet e Bodrumit në Turqi. Dje ka

  “Eshtë i domosdoshëm një manifest, një dekalog laik detyrues, si bazë për të ardhmen e Kushtetutës dhe të aktit themeltar që i mungon ende Kontinentit tonë. Cila ekonomi, cila demokraci, cilat vlera? Të flasim së bashku. Të zhveshim Orbanët e shumtë, nga çdo argument që kanë. Edhe duke u