10/09/2015

Në 27 tetor 1950 ushtria kineze kaloi lumin Yalu, duke hyrë në territorin koreano verior. Ishte fillimi i fazës më dramatike të Luftës së Koresë, konflikti që përfaqësonte momentin më të acaruar të luftës së ftohtë. Mundësia që të ndodhte një përplasje bërthamore, duke e zgjeruar konfliktin në nivel global,

NASA është vënë në lëvizje për të përgënjeshtruar parashikimet, të cilët janë të bazuar në një pasazh biblik Disa grupe të krishterë kanë parashikuar se bota do të marrë fund në fund të këtij muaji – kur thonë se Hëna e kuqe do të sjellë dhe një goditje apokaliptike meteori.

Wolfgang Münchau Krizat e shumta të Europës kanë një temë të përbashkët. Qoftë nëse flasim për bankat, për borxhi sovran, apo si po ndodh tani, për refugjatët, BE e ka të vështirë të veprojë. Ai që po shohim është një problem klasik i veprimit kolektiv, si ai i përshkruar prej

Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet, dhe për të cilën nuk mund të heshtësh Kur një grua është duke të folur, dëgjo atë që po thotë me sytë e saj Djalë, vëlla, baba, i dashur, shok. Ka hapësirë në zemër për të gjitha dashuritë, ashtu sikurse ka hapësirë

Kryetari i Komisionit të BE përshkruan në Parlamentin Evropian një rrugëdalje nga kaosi i azilit dhe i refugjatëve në Evropë. Por do të jetë shumë e vështirë zgjidhja e krizës së sistemit në BE Bernd Riegert Me pasion evropian dhe thirrje plot me ndjenjë u përpoq Presidenti i Komisionit Evropian,

Debati mbetet gjithmonë i ndezur mes kapitalistëve dhe socialistëve. Thelbi i doktrinës kapitaliste është besimi se mjetet e prodhimit dhe shpërndarjes duhet që të kenë pronarë privatë, me qëllim që të gjenerojnë fitim; pronësia private dhe sipërmarrja e lirë besohet se të çojnë drejt një efiçence më të lartë, çmime