09/09/2015

Seria: Ritualet e përditshme të shkrimtarëve dhe artistëve Regjizori italian Federiko Felini (1920-1993), pohonte se nuk ishte në gjendje të flinte për më shumë se 3 orë njëherësh. Në një intervistë të vitit 1977, ai e përshkruante kështu rutinën e tij mëngjezore:Unë ngrihem në orën 6 të mëngjesit. Eci nëpër

Kajzeri gjerman Vilhelmi II, ishte shumë i fiksuar ndaj kërcënimit të perceptuar që qytetërimit perëndimor i vinte nga Azia, duke e njohur me termin “rreziku nga të verdhët” që më vonë do të bëhet i njohur në gjithë botën anglisht-folëse, për kënaqësinë edhe të vetë Kajzerit. Pasi japonezët mundën Kinën

Gjërat normale që sundimtarët shtypës i kishin frikë dhe i përçmonin Diktatori i ngathët i Guinesë Ekuatoriale, Françisko Macias Nguema dështoi 3 herë për t’u bërë pjesë e shërbimit civil spanjoll, ndërsa do të kishte sukses në përpjekjen e tij të katërt për shkak të favorizimeve nga spanjollët, të cilët

Shqetësimet e Ida Bauerit, patën filluar shumë kohë para se i ati i saj ta çonte tek Frojdi, me shpresën e shërimit të histerisë së saj. Ato filluan vrullshëm, kur obsesioni i nënës së saj ndaj pastërtisë (pasi kishte mësuar, se kishte marrë një sëmundje veneriane nga burri i saj),

Nga Bret Stephens Kjo e sotmja, është dashur të ishte epoka e mungesës së gardheve. Asnjë mur mes blloqeve. Pa kufij mes vendeve. Kurrëfarë pengesa mbi tregtinë. Pa viza për të shëtitur si turist. Një treg i përbashkët. Një internet global. Transaksione pa mosmarrëveshje, dhe shkëmbime pa kufizime. Me pak

Ka një tjetër katastrofë në Siri. Përveç asaj humanitare, është arratia e rebelëve, që në fillim duhej të luftonin Asadin, dhe tani t’i kundërvihen Shtetit Islamik. Amerika i stërvit prej një viti dhe pranon: me rezultate shumë të këqinj. Rusia kandidohet për të ndërhyrë ushtarakisht në mënyrë të drejtpërdrejtë. Franca,