08/09/2015

Një prej cilësive më të bukura të miqësisë së vërtetë është të kuptosh dhe të të kuptojnë. Eshtë rrugë e vështirë ajo që të shpie në lartësitë e madhështisë. Lumturia e vërtetë është… të shijosh të tashmen, pa varësinë plot ankth prej të nesërmes. Asnjë njeri nuk ka qenë ndonjëherë

Kemi përmbysur rezultate dhe shpesh na ndihmuar fati, por edhe jemi ndëshkuar atëherë kur nuk e kemi pritur, si fjala vjen në ndeshjen e së hënës ndaj Portugalisë në mniutën e 92-të, duke pësuar edhe humbjen e parë në këto eliminatore të Euro 2016-s. Gjithsesi, ky element i rëndësishëm në

Nga Jeremy Adelman, Anne-Laure Delatte PRINCETON – Në pamje të parë, krizat e mëdha ndërkombëtare të sotme, duket se kanë shumë pak gjëra të përbashkëta. Disa prej tyre, si drama e borxhit grek, janë katastrofa ekonomike; të tjera, si shpërthimi i Sirisë, karakterizohen prej brutalitetit dhe kaosit politik; dhe të

Gjërat normale që sundimtarët shtypës i kishin frikë dhe i përçmonin Diktatorit rumun Nikolae Çaushesku, ishte një hipokondriak i njohur, një sëmundje që me sa duket buronte nga problemet e hershme që kishte patur me fytin. Ai kishte një frikë të dukshme nga ajri i  kondicionuar, dhe për këtë shkak

Pasi janë shuajtur projektorët mbi paradën e madhe kineze të 3 shtatorit, organizuar me rastin e fitores shtatëdhjetë vjet më parë kundër Japonisë, kanë mbetur të ndezura deri natën vonë dritat mbi harta, në zyrat operative të komandave detare, nga Japonia në Filipine, e deri në SHBA. Ndërkohë që në

Nicholas Barber Johny Depp rrallë i ngjan një qenieje njerëzore këto kohë. Nëse ai është duke luajtur piratin, një tregtar arti, ose një indian amerikan, ai është rikthyer befas me një kapelë vjollcë, një rrip brezi me xhingla dhe pantallona me rripa, me tiparet e tij të varrosura nën shtresat