07/09/2015

  Në brendësi të botës së errët të shërbimeve të fshehtë: A mundet që një plumb të mbulojë një krim? Si shndërrohesh në kukull të shërbimeve të fshehtë? Cilët janë sekretet për të cilët vlen të vrasësh? A ka qenë Rusia prapa një vrasjeje në tokë britanike? Kush kishte dijeni

Një vit më parë, një gol i Bekim Balajt shënonte fitoren më të madhe të futbollit shqiptar. Kombëtarja mundte falë atij finalizimi të përsosur Portugalinë dhe niste rrugëtimin e saj drejt Francës. Pavarësisht 3 pikëve në Aveiro, pak kush besonte se një vit më pas, përfaqësuesja do të kishte siguruar

Në 24 qershor 1941 nisi Operacioni Barbarosa që, sipas planeve të Hitlerit, do të ishte një luftë e shpejtë. Ushtria gjermane kishte si objektiv pushtimin e zonave strategjike të Bashkimit Sovjetik, me qëllimin që t’i jepte fund luftës, sa më shpejt të ishte e mundur. Muajt e verës u karakterizuan

Idetë e vjetra e të fiksuara në mendje, është e vështirë që t’i heqësh qafe. Për njerëzit kjo është më se e vërtetë. Pjesa dërrmuese e jona kemi një ide të ngulitur në kokë, se Toka është qendra e gjithësisë… Por fotografitë e mëposhtme, me siguri që do të na

Lamtumirë financë e madhe, thotë Paul Mason: sistemi aktual do të përfundojë si feudalizmi. Do të kemi një utopi barazitiste. Ose kaos… Një libër me titull “Postcapitalism. A guide to our future” (Postkapitalizmi: një udhërrëfyes për të ardhmen tonë), nuk mund të mos bëjë kureshtar shumëkënd dhe nuk mund të

Agjentët e skuadrës që hetojnë vrasjet në Atlanta, janë mësuar me skenat e gjakut. Gjaku është pasojë e dhunës së ushtruar në vendin e krimit, prej njerëzve të vrarë nga goditjet e një arme zjarri, thikë apo mjete të tjera rrethamore. Por ata policë, nuk ishin të përgatitur për të