05/09/2015

Nuk janë të rralla rastet e vrasjes-vetëvrasjes, por në këtë rast kemi të bëjmë me diçka tjetër:ata që zgjedhin të kryejnë vetëvrasje, duke shkaktuar pasoja ndaj palëve të treta, pa dashur si në këtë rast, kur një grua kërceu nga kati i tetë i një ndërtesë në Barcelonë të Spanjës,

Shembulli më mbresëlënës por edhe më trazues i fuqisë që kanë numrat mbi psikikën kolektive është sulmi kundër Qendrës Botërore të Tregtisë dhe dy kullave të saj binjake. Shuma e numrave që formojnë datën, 9/11/2001 është 23. Sipas teorive të shumta konspirative, një gjë e tillë tregon fuqinë e madhe

Disa të ashtuquajtura bakterie hipertermofile buisin në temperatura që i tejkalojnë 100°C, e cila është temperatura që do të arrinin nëse do të qëndronin në hapësirë, në rreth gjysmën e distancës së Tokës nga Dielli. Të jemi më realistë, nëse vendosen brenda një ene mbrojtëse, ato mund të afrohen më

Cfarë na shtyn ne që të kërkojmë një domethënie të fshehur tek numrat? Ndoshta e bëjmë vetëm për të vënë veten në provë? Njeriu ka një aftësi të lindur për të njohur skemat dhe në të njëjtën kohë, truri ynë është vazhdimisht në veprim për t’u dhënë një kuptim gjërave

Me barazimin 0-0 ndaj Danimarkës në transfertë ëndrra e të gjithë shqiptarëve për ta parë kombëtaren kuqezi të marrë pjesë për herë të parë në një kampionat europian është gjithnjë më e pranë realizimit. Edhe pas sfidës së zhvilluar në stadiumin “Telia Parken”, të Copenhagenit Shqipëria ruajti pathyeshmërinë në grupin

Nga William McCants Bashkëpunëtor në Qendrën për Politikat e Lindjes së Mesme dhe drejtor i Projektit për Marrëdhëniet Amerikane me botën islame Ibrahim Awwad Ibrahim Al-Badri u lind në vitin 1971 në Samara, një qytet i lashtë irakian në skajin lindor të Trekëndëshit Sunit në veri të Bagdadit. I biri