04/09/2015

Gottfried Mind ishte një djalosh i vogël dhe i vonuar. Nuk dinte të shkruante, nuk kishte as idenë më të vogël mbi matematikën dhe ishte në gjendje të shprehte vetëm koncepte bazë. Një ditë (jemi në fundin e 700), duke vëzhguar piktorin Sigmund Hendenberger teksa pikturonte një skenë fshati, u

Jo i gjithë trupi ynë është në 37°C – ajo është temperatura e zemrës. Lëkura është shumë më e freskët sesa kaq, për arsye se është vazhdimisht duke shkëmbyer nxehtësi me mjedisin. Kjo është rëndësishme, për arsye se energjia e çliruar si një nënprodukt i reaksioneve kimike në qelizat tuaja,

“Veni, vidi, vici’ – nuk ka frazë më kuptimplotë për Shqipërinë, që merr një barazim 0-0 në Danimarkë dhe hedh një tjetër hap gjigant drejt Euro 2016, në ndeshjen që ishte si një finale për ne, por edhe për Danimarkën. Nuk ishim perfektë, por pak rëndësi ka: në një moment

  Greqia e lashtë. 2000 vjet më parë. Matematicieni Pitagora mbledh rreth vetësh një grup dishepujsh që po vetë i ka përzgjedhur me shumë kujdes. Të gjithë këta ishin të detyruar që të ruanin një fshehtësi absolute, në lidhje me mësimet dhe dijet e komunitetit të tyre. Po si ka

Në të gjithë botën ai është shndërruar në sinonim të frikës dhe terrorit. Megjithatë, ai u mor dhe përdor nga nazistët që në fillim pikërisht për shkak të domethënies së tij si yll fatlum. Suastika, që në sanskrinisht do të thotë TE JESH I LUMTUR, është një prej simboleve më

Nilufer Demir po ecte në plazhin e Bodrumit në Turqi kur e pa atë: një djalë i vogël me bluzë të kuqe, pantallona bli dhe këpucë të zeza, i shtrirë me fytyrë në rërë. Dallgët lëpinin fytyrën e tij. Ajo ngriu. “Nuk kishte ngelur gjë për të bërë më për