03/09/2015

  Ideja që qytete të mëdhenj, të pasur me dije dhe thesarë të harruar qëndrojnë të fshehur në thellësitë e deteve josh shumëkënd. Rrallë ndodh që të kalojë një vit pa dalë dikush që të pretendojë se ka gjetur Atlantidën. Po çfarë ka në të vërtetë atje, poshtë dallgëve? Një

Frojdi që zakonisht nuk ishte mbi diagnostikimin e vetvetes, provoi vërtetësinë e teorive të tij, përmes një prej studimeve që hidhte dritë mbi interpretimin e kuptimit të njërës nga ëndrrat që kishte parë. Ai e quajti atë “Injeksioni i Irmës”. Në ëndërr, një nga pacientet e tij, Irma, i shfaqet

Në rastin e tyre, marrja e pushtetit absolut është shoqëruar me një mizori të pakufishme. Nga Dionisi i Sirakuzës, deri tek Sulltan Selimi, nga Kalifi al Hakim, deri tek Tamberlani. Si dhe Stalini, Hitleri, Pol Poti dhe të tjerë tiranë të historisë Prototipi Dionisi i Sirakuzës (430-367 para Krishtit) “Njeriu

Një paradë madhështore ushtarake u zhvillua në Sheshin Tiananmen sot, teksa Pekini përkujtoi 70-vjetorin e humbjes së Japonisë në Luftën e Dytë Botërore, por udhëheqësit kryesorë perëndimorë qëndruan larg prej kësaj shfaqje force. Presidenti Xi Jinping e pa spektaklin, ku spikatën 12 mijë ushtarë kinezë, 500 mjete ushtarake dhe pothuajse

Një familje e dëshpëruar refugjatësh është fotografuar teksa tërhiqet zvarrë nga një tren i nisur drejt Austrisë nga autoritetet hungareze, të cilët donin t’i dërgonin në një kamp imigrantësh. Pasi ishin lejuar më në fund të largoheshin nga Budapesti me një tren për në Europën perëndimore, pas një dite plot

“Ndër mbrojtësit e lirë më të fortë të botës, e luan rolin e tyre me natyrshmëri absolute, me këmbë në tokë, duke ju kushtuar pak spektaklit dhe më pak akoma lavdisë personale” “Askush nuk ka qenë i madh si Scirea, pasi të tjerët, përfshi perënditë Beckenbauer dhe Baresi, qenë mbrojtës