02/09/2015

Populli Hebre ka një histori plot ngjyra dhe të gjatë. Ata janë burimi i disa prej mendimeve më të mëdha në histori – fetare dhe shkencore. Ata kanë vuajtur shumë fatkeqësi dhe kanë qënë shkaku i disave gjithashtu. Ata kanë qenë figura qëndrore në shumë prej trazirave në Lindjen e

Mund të themi që ekspansioni indoeuropian pati fillimisht si objekt pjesën e poshtme të Danubit dhe Ballkanin; më pas Europën Qendrore dhe një pjesë të mirë të Azisë, nga Irani në Indi; në fund, Italinë, Spanjën dhe Egjeun. Morali: kur bota doli nga prehistoria , në Perëndim gjuha e origjinës

Në vitin 2000, gjatë krijimit të videolojës kompjuterike “Deus Ex”, një nga grafistët harroi të vendosë Kullat Binjake në peisazhin e Nju Jorkut. Për ta justifikuar në mënyrë “origjinale” këtë harresë, ai tha se kullat mungonin për shkak të një sulmi terrorist. Në fakt, një vit më pas Kullat Binjake

Nga Jacopo Barigazzi “Politico.Eu” Ndonjëherë duket sikur ka vetëm një gjë, mbi të cilën të gjithë mund të bien dakord, kur është fjala për krizën e emigracionit në Evropë: se diçka duhet bërë. Përtej kësaj, s’ka shumë konsensus. Aftësia për t’iu përgjigjur numrit në rritje të refugjatëve që vijnë në

Dyndja e refugjatëve po kthehet në një krizë të vërtetë për Bashkimin Evropian. BE-ja kërcënohet nga kriza politike Bernd Riegert Është e frikshme të shohësh se sa shpejt dhe tërësisht hidhen poshtë vlerat evropiane nën presionin e krizës së refugjatëve në BE. Ballafaqimi me rritjen e fluksit të refugjatëve, azilkërkuesve

Në një kuptim po. Kujtesa varet nga formimi i lidhjeve të reja nervore, dhe truri ka një numër të fundëm të neuroneve, si dhe një hapësirë të kufizuar në të cilën të shtojë lidhje të reja midis tyre. Përsëri në një kuptim tjetër, një tru i shëndoshë mund të ndalojë