01/09/2015

Mijëra emaile të Hillary Clinton gjatë kohës kur kjo e fundit ishte Sekretare Amerikane e Shtetit janë publikuar, përfshirë edhe shumë të censuruar pasi janë konsideruar të klasifikuar. Clinton, e cila kërkon nominimin demokrat për zgjedhjet presidenciale të vitit 2016, është kritikuar jo pak pasi ka përdorur një kompjuter privat

Kreacionistët e bëjnë të tingëllojë, sikur një “teori” është diçka të cilën e ke ëndërruar, pasi ke qenë i dehur gjatë gjithë natës Isak Asimov Unë nuk besoj në Zot. Zoti im është patriotizmi. Mësoji një njeriu që të jetë një qytetar i mirë, dhe kështu ke zgjidhur problemin e

Statistikat nuk gënjejnë, avioni mbetet mjeti i transportit më i sigurtë në qarkullim. E megjithatë nuk janë të paktë ata që, pak përpara se të hipin në avion, nxjerrin djersë të ftohta vetëm kur mendojnë se do të ngrihe në ajër. Asgjë nuk mund të bësh: sado që dëshira për

Rastet studimore më tërheqëse nga karriera e Zigmund Frojdit Frojdi punoi me një djalë 5-vjeçar, të cilin ai e quajti “Hansi i Vogël” dhe që u dërgua tek ai nga babai i tij. Ky i fundit po kërkonte ndihmë, për frikën që Hansi kishte ndaj kuajve. Duke pasur parasysh se

Zona të ndryshme ndërtojnë informacionin në tru, në lidhje me skena, veprime dhe personazhe, duke i lidhur ato me atë çfarë ti tashmë di dhe ndien. Leximi është një proces kompleks me shumë shtresa, me zbulimin e shkronjave, njohjen e fjalëëve dhe grupeve të fjalëve, pastaj analizimin e strukturës së

Ka disa prova se njerëzit me rreze shikimi të shkurtër kanë një koefiçient inteligjence më të lartë sesa mesatarja, e cila mund të jetë për arsye se të njëjtat gjene, ndikojnë sytë dhe trurin. Difektet e pamjes të tilla si miopia (njerëzit shikojnë afër dhe jo larg) nuk janë shkaktuar