Home»Analiza»Tragjedi ballkanase! Dekada që “polli” mafian shqiptare

Tragjedi ballkanase! Dekada që “polli” mafian shqiptare

Screen Shot 2015-08-24 at 6.24.22 PM

Parathënia e librit: “Deshifrimi i krimit të organizuar shqiptar: Kultura, politika dhe globalizimi” Nga Jana Arsovska

Filozofi romak, Marcus Tullius Cicero një herë shkruajti: “Në kohë lufte, ligjet heshtin” (Silent leges inter arma). Vetëm forca, fuqia fizike dhe pushteti mund të vendosin “të drejtën morale”. Përdorimi i dhunës fshihet gjithmonë prej gënjeshtrave, dhe gënjeshtrat mbahen prej dhunës. Në Ballkan, vitet 1990 do të kujtohen si “dekada e tmerrshme”: një dekadë me ligje të heshtur, luftëra të përgjakshme, mashtrime dhe krime.

Unë isha vetëm 11 vjeçe kur Republika Federale Socialiste e Jugosllavisë, u zhyt në një konflikt shkatërrimtar. Njerëzit që kishin shumë për të humbur, prej tranzicionit paqësor drejt demokracisë e tregut të lirë, e “vranë” Jugosllavinë; Federata nuk pati një vdekje natyrore, apo të pashmangshme nga pikëpamja historike…


Decoding Albanian Organized Crime

Culture, Politics, and Globalization

Jana Arsovska (Author)

University of California Press

Paperback, 312 pages

ISBN: 9780520282810

February 2015

Screen Shot 2015-08-24 at 6.21.27 PM

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *