Home»Bota»Çfarë kishte në kasetat e Osama bin Ladenit?

Çfarë kishte në kasetat e Osama bin Ladenit?

 

Screen Shot 2015-08-18 at 09.49.13

Pas pushtimit të Afganistanit nga SHBA në vitin 2001, Osama bin Ladeni u detyrua të largohet nga Kandahari, ku ishte vendosur prej vitit 1997. Në nxitim e sipër, në një prej ndërtesave përballë ministrisë së jashtme të talebanëve, aty ku takoheshin të mëdhenjtë e al Kaedës, kishin harruar më shumë se 1500 kaseta.

Duke kërkuar nëpër shtëpinë e braktisur, një familje afgane gjeti kutitë e mëdha me kaseta zanore. Pjesëtarët e saj nxituan menjëherë tek një dyqan kasetash në qytet – tani që talebanët ishin rrëzuar, mund të fitoheshin para me kaseta të muzikësh pop, që më parë ishte e ndaluar. Dhe këto kaseta mund të fshiheshin dhe riregjistroheshin me këngët më të mira të kohës.

Por një kameraman i CNN dëgjoi në lidhje me kasetat e gjetura, dhe bindi pronarin e dyqanit që t’ia jepte atij kasetat, duke i thënë se mund të ishte shumë e rëndësishme ajo çfarë përmbanin. Kishte të drejtë…


bin 3

 

1 Comment

  1. kristaqi
    19/08/2015 at 11:53 am — Reply

    PYETNI CIA-N SE AJO E DIN CA KANE KASETAT SE AJO I KA PREGATIT VETE

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *