30/08/2015

Mirësia është gjuha, të cilën të shurdhërit munden ta dëgjojnë dhe të verbërit munden ta shikojnë. Gjithë sa të nevojitet në këtë jetë është injoranca dhe vetëbesimi, dhe pastaj suksesi është i sigurtë. Frika nga vdekja buron prej frikës nga jeta. Një njeri që e jeton jetën plotësisht, është i

Nëse njihni njerëz që merren me art, atëherë ndoshta keni dëgjuar që të thuash fjalën “Makbeth” brenda një teatri, është tabu, gjithmonë nëse nuk je në prova apo në mesin en jë shfaqjeje të tragjedisë së Shekspirit. Pothuajse universalisht, besohet se ta thuash atë fjalë sjell fat të keq, e

Sfinksi i Madh i Gizës, një figurë e madhe prej mermeri, me trupin e një luani dhe kokën e një njeriu, që mban veshje faraoni në kokë, është simboli kombëtar i Egjiptit – të lashtë dhe modern – si dhe një prej monumenteve më të lashtë të botës. Pavarësisht statusit

Dinosaurët, mjekësia, alienët, nanoteknologjia, pema gjenealogjike, ADN-ja, Interneti, truri, universi i vogël. Një speciale për të gjitha mrekullitë e shkencës, mjekësisë dhe teknologjisë, që e kanë sjellë botën, dhe bashkë me të njerëzimin, atje ku është sot…  

Oliver Sacks, neurologu dhe autori i famshëm, që eksploroi disa prej shtigjeve më të çuditshëm të trurit, me libra të tillë si “Njeriu që ngatërroi gruan me një kapele”, duke përdorur çrregullimet e pacientëve të tij, si pikënisje për meditime elokuente mbi ndërgjegjen dhe gjendjen njerëzore, vdiq të dielën në

Tek dy pjesë nga “Historia Natyrale”, Plini i përshkruan popullsitë e Lindjes së Largme aziatike të njohura si prodhues dhe tregtarë mëndafshi, Serët, siç i quanin ata grekët “janë mite, por edhe ata të ngjashëm me kafshë të egra, i largohen partneritetit njerëzor dhe presin që tregtarët të shkojnë tek