29/08/2015

Po dhe jo. E vetmja metodë kodimi e provuar është i ashtuquajturi sistemi një-herë, në të cilin çdo shkronjë e një mesazhi kthehet në një numër (të themi A=1, B=2 dhe kështu me rradhë). Rezultati i shtohet një vargu numrash të rastësishëm, të njohur vetëm nga dërguesi dhe marrësi, dhe

Në vitin 1974, KGB krijoi një task force kundër terrorizmit me emrin misterioz “Grupi Alfa”. Ky grup përdorej nga KGB për të kryer operacione super të fshehtë dhe shpesh herë të rrezikshëm për BRSS-në, duke përfshirë edhe një mision jashtëzakonshëm në Liban. Në vitin 1985, Bashkimi Sovjetik u gjend me

  Në 22 nëntor 2015, mbushen 52 vjet nga dita kur presidenti i Shteteve të Bashkuara, John F. Kennedy, u vra nga Lee Harvey Oswald, ndërkohë që parakalonte me një veturë të hapur bashkë me të shoqen, Jacqueline, gjatë një vizite në Dallas. Kennedy ishte 46 vjeç dhe për vrasjen

1 Super Hëna ndikon në mbushjen e shisheve të verës. E pavërtetë. Për të demonstruar saktësinë, mund të provoni vetë eksperimentin e futjes të sasive të verës në dy periudha të ndryshme dhe më pas të shihni dallimin. Këshillë: Mos u kufizoni me një eksperiment. Ligji i numrave të mëdhenj

Sonte, Hëna do të shfaqet më e madhe se zakonisht në qiejt tanë. Shumë më e madhe në fakt, gjithmonë nëse qielli do të jetë i kthjellët. Në varësi të kushteve atmosferike, ajo do të shfaqet deri 14% më e madhe dhe 16% më e shndrritshme në qiejt tanë. Dhe

Në vitet 1959-1972, KGB nisi të fotografojë hidrocentralet amerikanë, digat, naftësjellësit dhe infrastrukturën në përgjithësi, për shkak të një operacioni, objektivi i të cilit ishte të ndërpritej krejt energjia elektrike për Nju Jorkun. Pasi përzgjodhën shënjestrat që mendonin se ishin të goditshme, KGb krijoi një vend si qendër operacioni, pranë Harrisburgut