28/08/2015

  Revolta e udhëhequr në vitin 1910 nga Emilianoo Zapata dhe Pancho Villa, i la si trashëgimi Meksikës një Kushtetutë. Si dhe shumë legjenda mbi heronjtë e saj Në majin e vitit 1910 u shfaq në qiell Kometa Halley. Fshatarët e moshuar meksikanë, besnikë të besimeve të paraardhësve të tyre,

Siç e ka thënë dikur një dramaturg i famshëm, ç’është bërë, është bërë. Dhe kur vjen fjala për ekranin e madh, kjo është veçanërisht e vërtetë për Makbethin. Në të kaluarën, talente modestë si Orson Uells, Roman Polanski dhe Akira Kurosava janë përpjekur të gjithë të “luajnë” me tragjedinë e

Nga Sigmar Gabriel & Frank-Walter Steinmeier Evropa gjendet përballë një detyre, që do të peshojë mbi një gjeneratë të tërë: nuk ka patur kurrë më parë, kaq shumë njerëz që i ikin persekutimit politik dhe luftërave si sot. Shumë prej tyre kërkojnë mbrojtje këtu në Evropë. Ne duhet të qartësojnë

Aeroporti i Linates, Milano, 7 tetor 2001. Në orën 8:10, një avion i tipit Cessna dhe një avion i linjës MD80 u përplasën në pistë dhe shpërthyen. Në tragjedi humbën jetën 118 vetë. Në orën 7:43 – 27 minuta përpara tragjedisë – një polic i ri në moshë, në shërbim

1. Për çdo njeri në botë ka një milionë milingona 2. Pasi preket me dorë, një portokall nuk mund të piqet më tej. 3. Glasat e fosilizuara të shpendëve, janë një nga eksportet kryesore të Naurut, një shtet i vogël ishull në Paqësorin Perëndimor. 4. Ngjyra e verdhë, e kuqe,

Herë pas here, të gjithë kemi ditë kur asgjë nuk shkon ashtu si duhet. Kur të të vijë radha ta kesh këtë ditë, mbaj mirë parasysh këto mendime Gjithësekush ka nga ato ditë kur gjithçka duket se “komploton” kundër teje, kur asgjë nuk funksionon ashtu si ti do të doje.