26/08/2015

Fati na sheh shumë mirë. Dhe është duke na parë pikërisht neve… pikërisht këtë na ndodh të mendojmë herë pas here. Kur na vonojnë, ndëkohë që shkojmë në një takim të rëndësishëm, kur fluturimi na është anulluar, ose kur bie shi pikërisht në fundjavën në të cilën jemi nisur… Dhe

Intervistë me drejtuesin fondacionit “New Economics”, James Meadway “Commonspace” Çfarë është kriza aziatike? Pse po ndodh dhe si filloi ajo? Përgjigja e shkurtër, është se një flluskë në tregun kinez të aksioneve – me çmimet e aksioneve që pësuan një rritje prej 150 përqind në një vit, deri në mesin

Nga Judy Dempsey, Qasja e Bashkimit Evropian ndaj menaxhimit të krizës së emigracionit është reaktive. Për më tepër, unioni nuk është i gatshëm të marrë në konsideratë përdorimin e forcës, për të kompromentuar vlerat e tij. Duke sikur qeveritë evropiane nuk ishin të paralajmëruara për krizën aktuale të refugjatëve, dhe

  William J. Burns President i “Carnegie Endowment for International Peace” Peisazhi ndërkombëtar me të cilin përballen Shtetet e Bashkuara është po aq i tejmbushur, kaotik dhe konkurues, sa ka qenë gjithmonë. Dominimi global i Amerikës mund të mos zgjasë përgjithmonë. Megjithatë, nga ana tjetër, të “vësh bast” për rënien

Një mesazh i shkurtër dhe enigmatik mbuloi sërish me një vello misteri ekzistencën e Manuelas, bijës së përkëdhelur të Pablo Escobarit, një prej kriminelëve më të pamëshirshëm të historisë. “E vetmja gjë që mund të komentoj në lidhje me këtë është që, të mos besoni çdo gjë që shihni, sado

Matematika, statistika dhe teknologjia kanë konkluduar se avioni është mjeti më i sigurtë i transportit. E megjithatë, vazhdojmë që të kemi frikë. Ja disa mënyra që mund të ndihmojnë për ta mposhtur këtë frikë Keni frikë nga fluturimi? Sa herë që hipni në avion duhet që të kryqëzoni gishtërinjtë? Në