25/08/2015

Fizikani Giovanni Aldini, nipi i Luigi Galvanit, studionte gjithmonë në studio efektet e energjisë elektrike mbi kufomat, duke u përpjekur t’i risjellë në jetë, pikërisht ashtu si vepronte doktor Frankenshtajni në romanin e Mary Shelleyt, duke mbledhur pjesë të ndryshme të trupave. Megjithatë, Aldini nuk i bënte në fshehtësi eksperimentet

Disa individë nuk frenohen aspak përballë mundësisë për të përftuar një avantazh, i cili në të njëjtën kohë dhe në mënyrë eksplicite, dëmton një person tjetër. Kemi prirjen t’i quajmë egoistë, apo me një term më “shkencor”, makiavelistë. Për ta ekziston tashmë një literaturë e tërë që përqëndrohet në faktorët

Nga Peter Frankopan Drejtor i Qendrës për Kërkime Bizantine në Universitetin e Oksfordit. Libri i tij i ri “Rruga e Mëndafshit: Një histori e re e Botës” do të publikohet nga Bloomsbury në 27 gusht “Në përvojën time”- tha Toni Bler Forumin e Pekinit në vitin 2010, jo shumë kohë

Në nëntor 1940, 13 vjet përpara se të udhëhiqte revolucionin që në fund do të rrëzonte Fulgencio Batistan si udhëheqës të Kubës, adoleshenti Fidel Kastro – në moshën 14 vjeç, dhe jo 12 siç pretendohet pasaktësisht – i shkruajti një letër disi të ngrohtë presidentit të atëhershëm të SHBA, Franklin

Në rrugëtimin e tyre turistik nga Ballkani në Balltik, Kevin Rushby dhe familja e tij mbërrijnë në Shqipëri – dikur një vend i paarritshëm. Sot i egër, ekscentrik dhe i adhurueshëm. Nga varri i mbretit ilir, tek mrekullia e Linit, buzë Liqenit të Ohrit, dhe deri tek lakrori i Dardhës

Mirazhi i një telefoni që funksionon një javë pa u rikarikuar, mund të bëhet realitet. Kompania angleze Intelligent Energy ka zbuluar një prototip funksional iPhone 6, bateria e të cilit mund të rikarikohet nga një e ashtuquajtur “fuel cell”, një qelizë me djegie hidrogjeni dhe të zgjasë për një javë.