23/08/2015

… Më tej, Vargas Llosa shton: “Sot, kuzhinierët dhe stilistët gëzojnë famën që dikur e kishin shkencëtarët; boshllëku që është lënë pas prej mungesës së kriticizmit, është mbushur prej reklamave; Sot… njerëzit zakonisht luajnë sport, në dëm të, dhe jo në vend të, aktiviteteve intelektuale; Sot, konsumi në masë i

1. Perandori romak Komodo, ndryshoi për njëfarë periudhe emrin e Romës në Colonia Commodiana 2. Në Luftën e Dytë Botërore, kur ushtritë aleate arritën buzë lumin Rin në Gjermani, gjëja e parë që bënë ushtarët ishte urinimi në të. Ky gjest ishte një nga sjelljet  më të ulëta në karrierën

Nga Natalie Nougayrède Kancelarja e Gjermanisë, e identifikon si sfidën më të madhe të Evropës:një problem kolektiv, që kërkon një zgjidhje të përbashkët. Pasi u angazhua në bisedimet e armëpushimit në Ukrainë vitin e kaluar, dhe menaxhoi reagimin e Evropës ndaj krizës greke, Angela Merkel ka marrë tashmë përsipër hartimin

  Nga James Nixey “Chatham House” Ata që shqetësohen për një Rusi të rilindur, akuzohen shpesh se e injorojnë faktin se Lufta e Ftohtë ka përfunduar. Por janë ata, që ende besojnë se Moska ka të drejtë të ndikojë mbi vendet post-sovjetike, që kanë mbetur peng i së kaluarës. “Luftëtar