22/08/2015

Nga Lynn Parramore Në 18 gusht, fituesi i çmimit Nobel në ekonomi Joseph Stiglitz, iu bashkua zëvendëskryeredaktorit të revistës “Harper” Christopher Beha në “Book Culture” në Nju Jork, për të diskutuar mbi krizën financiare greke. Sipas pikëpamjes së Stiglitz, planet e fundit të shpëtimit jo vetëm që kanë garantuar se

1. Seksi i një krokodil të vogël përcaktohet nga temperatura në fole, dhe sa thellë janë groposur vezët. 2. Ushqimi mund të shijojë vetëm nëse është i përzier me pështymë. 3. Arinjtë polarë janë mëngjerashë. 4. Koloseumi në Romë është përdorur rregullisht për rreth 400 vjet. 5. Fëmijët qeshin rreth

Shumë besojnë se gjatë periudhës republikane në Urbe mbretëronte virtyti. Përkundrazi. Tekstet e para historike, të shaqura rreth vitit 200 B.C., zbulojnë se… Një minimum korrupsioni, theksonte Winston Churchill, shërben si vaj lubrifikues i mirë për makinerinë e demokracisë. Shtetari i madh britanik, me alternim të mençur, dinte të distilonte

Tregjet financiarë në pikiatë, në të gjithë botën. Të përmbytur nga një cunam, i cili e ka një pikënisje të qartë, Kinën; një zonë vuajtjeje të fortë, Greqinë; dhe një pritës të tensioneve, bursën e Wall Street-it, e cila nga ana e saj funksionon si amplifikues për bursat europiane. Rezultati

  Nga William Pesek Dyzet e tre vjet pasi Riçard Nikson zhvilloi vizitën e tij të famshme në Kinë, ky vend mesa duket ka vendosur të kopjojë diçka nga Departamenti i Thesarit në kohën e ish-presidentit amerikan. Teksa Kina e ul vlerën e juanit, hartuesit e politikave ekonomike në vend,