21/08/2015

Kryeredaktori i “National Interest”, Jacob Heilbrunn ka zhvilluar këtë intervistë me ish Sekretarin e Shtetit të SHBA, Henry Kissinger. * Sfida e Kinës? Një problem më delikat se sa ai i Bashkimit Sovjetik. Problemi sovjetik ishte kryesisht strategjik. Kjo është një çështje kulturore: A munden dy qytetërime, që të paktën

Bosi ishte një gjeni. Ishte një njeri ekscentrik. Nuk ishte aspak një princ në sjelljen sociale dhe politikat e tij. Por shenja që Henry Ford ka lënë në histori është pothuajse e pabesueshme. Në vitin 1905, kur ishin 50 kompani të sapokrijuara në vit që përpiqeshin të hynin në biznesin

  Britania ndërtoi një perandori mbi tregtinë e skllevërve. Gjermania kreu gjenocidin më të madh në historinë njerëzore. Kush e thotë se Shteti Islamik nuk do të jetë një ditë një aleat i SHBA-së? Nga Rosa Brooks I vetë-quajturi Shteti Islamik, ka vrarë me mijëra njerëz në Irak, Siri dhe

  Një bombë në qendër të kryeqytetit tajlandez të mbushur me turistë ka vrarë rreth 20 njerëz. Dhe ka nxjerrë në dritën e diellit situatën politike komplekse, në vendin e drejtuar nga ushtarakët  Pepe Escobar Tipi me bluzë të verdhë, flokë të zinj të shprishur dhe syze i filmuar nga

Dimë që qeveriset prej dinastisë Kim, në një lloj monarkie absolute të llojit komunist, që shumë pak lëshime u bën vendeve të tjerë, sa u përket shkëmbimeve. Eshtë e vështirë të hysh, dhe akoma më e vështirë të dalësh. Pëlqen të ekspozojë ushtrinë e vet, gjatë paradave me koreografi të

“Ndoshta më mbeten edhe pak javë për të jetuar. Jam i qetë përballë asaj që po ndodh. Kam fatin që kam një besim të thellë”. Ish presidenti i SHBA, Xhimi Karter, ka lajmëruar se është i sëmurë me kancer. “Eshtë një melanomë. Ma hoqën nga mëlçia në 3 gusht, por