20/08/2015

Në 3 shtator 1914 guvernatori ushtarak i Parisit, Joseph Gallieni, pas evakuimit të qeverisë kombëtare bëri një thirrje solemne: “Kam marrë urdhër të mbroj qytetin dhe do i qëndroj deri në ekstrem kësaj detyre”. Niste kështu një prej betejave më të rëndësishme të Luftës së Parë Botërore, që ka hyrë

1. Në vitin 1916, një elefant u gjykua dhe u shpall fajtor për vrasje. Ai u dënua me varje në litar në Erwin, Tennessee në SHBA. 2. Një dele, një rosë dhe një gjel, ishin pasagjerët e parë në një tullumbace me ajër të nxehtë. 3. Lëngu brenda lajthive të

Në natën pa hënë të 14 shtatorit 1922, në New Brunswick të New Jerseyt, Eleanor Mills, bashkëshortja e re e një mekaniku, një prej zërave të korit të kishës, u vra bashkë me të dashurin e saj të fshehtë, Reverendin Edward Hall, edhe ai i martuar. Të shtrirë pranë e

1. Banka e Amerikës u quajt fillimisht Banka e Italisë, derikur themeluesi i saj, Amedeo Giannini, ia ndryshoi emrin në vitin 1930. 2. Pas Londrës, Liverpuli është qyteti i dytë më i filmuar i Britanisë së Madhe. Ai u përdor për xhirimin e më shumë se 140 filmave në vitin

Me paketën e fundit të shpëtimit ndaj Greqisë, kancelarja e ka lënë Evropën pa udhëheqës Nga Nikolaus Blome Berlin – Pasi kishte mundur një ushtri romake në vitin 279 Para Erës Sonë, Mbreti Pirro i Epirit, bëri deklaratën e tij të famshme:Edhe një tjetër fitore si kjo, dhe ne jemi

Ditët e sëmundjes dhe të të qeshurave. Fundi i Baudelaire i ka shumëfishuar jetët pas vdekjes. Heroi romantik. I Mallkuari i Madh. Emri i poetit të mallkuar, sipas një kërkimi tek Google, përmendet nga 6 milion e 130 mijë faqe interneti. Një prej shkrimtarëve më të klikuar të rrjetit, si