18/08/2015

Ka shumë lloje të ndryshme meditimi, që nga thjeshtë fokusimi tek frymëmarrja, deri tek përpjekja për të kuptuar vendin tonë në kozmos. Megjithatë, pavarësisht se është praktikuar për mijëra vite dhe thuhet se sjell shumë dobi, pak studime shkencore janë bërë në lidhje me efektet e tij mbi trurin –

Nëse të dhënat tona janë në “re”, përgjigja është se nuk e dimë se ku është. Të dhënat tona do të shpërndahen në qendra të dhënash kudo në botë. Për arsye se shumica e ofruesve të shërbimit “cloud” i vendosin të dhënat në vende të ndryshme, atëherë shanset janë që

“Lizzie Borden took an axe / and gave her mother forty whacks. And when she saw what she had done / she gave her father forty-one”. Kjo poezi e dobët, që në Amerikë fëmijët e këndojnë me zë të lartë, përkthehet pak a shumë kështu: Lizzie Borden mori një sëpatë

  Mjekja e dëbuar shndërrohet në simbol të anti-Murinjove. Dhe shpërthejnë thashethemet Asgjë nuk mund të bënte arbitri dhe shtypi i keq. Kundër më Specialit nga të gjithë, dëgjohet një kor i vetëm: “Eva, Eva”. Një emër që vjen nga parajsa, në të dielën prej ferri të Zhoze Murinjos. 3:0

Natën e 18 qershorit 1815, pati një stuhi dhe përmbytje të jashtëzakonshme në Vaterlo. Një gjë të tillë, askush nuk e mbante mend të kish ndodhur. Trupat angleze, të udhëhequra nga Duka i Uellingtonit, kaluan një natë ferri, por gjithësesi e pritën me optimizëm fenomenin e pazakontë atmosferik: ishin veteranë

  Pa gjeni si Isak Njutoni, Galileo Galilei apo Çarls Darvini do të besonim ende që toka është e sheshtë, Dielli rrotullohet përreth nesh dhe Zoti krijoi njeriun sipas pamjes së tij, ditën e gjashtë. Nuk do të kishim as edhe një ide të largët të universit, nëse nuk do