08/17/2015

  Konfuci lindi në vitin 551 p.e.s. në Shtetin e Lusë (sot pjesë e provincës së Shangdong), në Kinë. Ishte bir i një pjesëtari të familjes Kong, komandant i lartë i ushtrisë së Lusë, dhe i një vajze të re për të cilën dihet vetëm që vinte nga familja Yan.

  A e humbasin udhëheqësit kontatin me realitetin kur veprojnë të udhëhequr vetëm nga etja për pushtet? Sipas psikologut Guy Claxton, profesor i shkencave mësimore në Universitetin e Winchesterit, veprimet e tyre mund të kenë të bëjnë me “çrregullime të inteligjencës” Udhëheqësit botërorë akuzohen shpesh herë për arrogancë, apo për

“Unë nuk kam vrarë askënd, as prej dashurisë dhe as prej urrejtjes. Kam vrarë ata që kam gjetur në rrugën time, në momentin kur më mbërthente nevoja për të vrarë”. Kështu Peter Kyrten rrëfeu plotësisht krimet me të cilët ishte përlyer dhe që kishin zhytur në makth qytetin gjerman të

  “Imagjinoni sikur jeni një fëmijë para kompjuterit… është një botë që bazohet në të parin dhe në të dëgjuarin – në ndjesi të fuqishme. Një botë ku ndjesitë triumfojnë mbi arsyen. Nëse trurit njerëzor i jep një mjedis ku veprimet nuk kanë pasoja… a nuk mund të ndodhë që

Nën presionin e Hunëve, në vitin 376 shumë fise Gotësh kaluan Danubin me miratimin e perandorisë. Por, shumë shpejt ky migrim u transformua në një rebelim të hapur ndaj Romës. Për dy vite, ushtria legjionare u përpoq në të gjitha mënyrat që të eleminojë rrezikun, por me rezulate zhgënjyes. Atëherë

Rreth 70% e njerëzve deklarojnë se kanë kontraktime, apo shkundje (të ashtuquajturat goditje hipnagogjike) kur janë duke i zënë gjumi. Nëse nuk jeni mes këtyre, është e sigurtë që të paktën jnë herë në jetë, mbi të gjitha në moshë të re, e keni përjetuar. Bëhet fjalë për një reagim