16/08/2015

Zgjerimi aktual do të vazhdojë (mendohet) në të ardhmen. Por mundet të përshpejtohet në mënyrë “eksplozive” Aktualisht, nuk ka dyshime, universi është duke u zgjeruar. Deri njëzet vite të shkuara mendohej se do të ishin dy alternativa të mundshme. Nëse dendësia mesatare kishte qënë më e madhe sesa një vlerë

Mos prisni diplomimin që të filloni të mendoni rreth parave. Kurseni para që në universitet dhe mendohuni dy herë përpara se të shpenzoni. Kjo do t’ju ndihmojë të akumuloni një kapital të rëndësishëm pasi të mbaroni studimet. The Washington Post Nëse jeni gati për të filluar universitetin, ndoshta do të

Arbëria ka luajtur një rol të madh në drejtimin e Portës së Lartë. Numërohen jo pak, por 39 kryeministra me origjinë shqiptare që e qeverisën atë për 150 vjet me radhë. Burrat ndoshta ishin një gjë e zakonshme në sundim. Por, ajo që mahnit është sulltanati i grave dhe, veçanërisht

Dikush mund ta mbajë mend kohën, kur shqiptarët shkonin për të punuar në Libi, në vitet ’80 të shekullit të kaluar. Këtë ata e bënin, për shkak të pagave dhe kushteve të mira të punës që ky vend ofronte. Libia deri në vitin 1969, udhëhiqej nga mbreti Idriz. Ai përmbyset

Ende një fitore e Pirros për kryeministrin grek Aleksis Tsipras: Vetëm falë të opozitës ai mundi ta kalonte në parlament paketën e re të ndihmës. Zgjedhjet e reja duken të pashmangshme Jannis Papadimitriou Që Alexis Tsipras nuk e ka më shumicën mbështetëse për politikën e tij, dihet prej kohësh: Vazhdimisht

Ngritja e flamurit amerikan nga ana e John Kerryt më 14 gusht 2015 në Malecón në Havana është një gjest simbolik. 54 vite konfrontimi mes Kubës dhe SHBA-së marrin fund dhe hapin rrugën për dialog Ngritja e flamurit amerikan në ambasadën amerikane në Havana zgjon kujtimet. Por edhe kohë më