15/08/2015

  Një historian pretendon se ka vërtetuar më së fundi identitetin e “Njeriut që nuk ishte kurrë”, trupi i të cilit u përdor në një plan spektakolar për të mashtruar gjermanët, për pushtimin e Siçilisë gjatë Luftës së Dytë Botërore Karta false e identitetit që ishte vendosur në trupin e

Adam Gopnik Kur profesioni yt është të shkruajturit, me kalimin e kohës do të mësosh që disa tema do të marrin reagime të vendosur. Madje ka shumë gjasa që të kesh sigurinë se do i marrësh disa reagime, që përpara se të ulesh e të shkruash diçka. Nëse shkruan diçka

Si zbuluan Lindorët tunelin spiun nën sipërfaqen kufitare Në fillim të viteve ’50, ushtria e Kuqe kishte 30 divizione me bazë në Gjermani. Cfarë kërkonin sovjetikët? A kishin në plan të pushtonin Evropën Perëndimore? Përpjekjet e britanikëve dhe amerikanëve për t’u dhënë përgjigje këtyre pyetjeve, ishin hedhur në erë nga

Vjedhja e thesareve nuk është aspak gjë e re – është jnë prej temave më të qëndrueshme dhe të trajtuara të folklorëve në përgjithësi – por falë romaneve, filmave dhe titujve të mëdhenj të gazetave, vjedhjet e veprave të artit kanë rrëmbyer imagjinatën e publikut, ashtu si shumë pak lloje

Rrëfimi i historianit grek, Arrian Ditarët mbretërorë thonë se Peitoni, Atalusi, Demofoni, Peukestasi, Kleomenesi, Menidasi dhe Seleukusi kalonin natën në tempullin e Serapisit dhe pyesnin perëndinë nëse do të ishte më mirë sikur Aleksandri të sillej vetë në tempull dhe të lutej për shërimin e tij. Nga Zoti erdhi një