14/08/2015

Mbi Albert Ajnshtainin dhe kontributet e tij revolucionarë, sigurisht që nuk ka nevojë të zgjodh vëmendjen. Megjithatë, ka përvjetorë që të ndihmojnë të rimendosh veprën komplekse të një personazhi i cili ka qenë, dhe është edhe sot, kaq me dnikim. Në mënyrë të veçantë, 100 vjetorët: dhjetë vjet më parë,

Udhëtimi ndërplanetar mund të jetë një hap më pranë, pasi shkencëtarët konfirmuan se një raketë me shtytje elektromagnetike, e shpejtë sa për të na çuar në Hënë brenda 4 orësh, funksionon. EMDRIVE, u zhvillua nga shpikësi britanik Roger Shauyer rreth 15 vjet më parë, por në atë kohë u vu

Teorikisht, nuk i përket asnjë shteti të vetëm. Por ka vende që nuk bien dakord me këtë. Ata nuk duan akullin, por atë që ndodhet brenda shtratit të oqeanit: shumë depozita nafte dhe gazi Supozoni që shponi një vrimë në shtresën e akullit në pikën më veriore të Tokës: Polin

Shkopi i parë magjik ka qenë ndoshta një bastun i thjeshtë. Sipas shumë antropologëve, në fakt instrumenti që në shumë përralla lejon të zgjidhet çdo hall me një prekje të magjisë nuk është gjë tjetër përveçse kujtimi i bastunit të komandës, një mjet i pushtetit që u përkiste mbretërve të